Verstappen vijfde na tijdstraf voor aanrijding met Bottas: “Ik gaf voldoende ruimte”

02 september 2018 — Max Verstappen finishte de GP van Italië als vijfde na een tijdstraf voor een aanrijding met Valtteri Bottas. De Nederlander vindt echter niet dat hij een bestraffing verdiende.


“Ik gaf Valtteri genoeg ruimte. Als hij dan tegen mijn wiel aan rijdt, kan ik daar zelf niks aan doen,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Onder het remmen mag je terug naar links gaan, zolang je maar een autobreedte aan ruimte geeft. Dat deed ik, maar hij reed tegen mijn wiel op. Ik had Bottas natuurlijk makkelijk voorbij kunnen laten gaan en mijn punten kunnen pakken, maar zo ben ik niet.”

Ondanks de bestraffing deed Verstappen er vervolgens alles aan om Bottas achter zich te houden, ook al betekende dat voor Verstappen dat hij kostbare tijd verloor tegenover de aanstormende Vettel.

“Na het krijgen van de tijdstraf wist ik zeker dat ik hem er niet voorbij ging laten. Ik wist dat ik vijfde zou gaan worden, dus had ook niks meer te verliezen.”

Verstappen sloot vervolgens af met een positieve noot.

“We zijn derde op het circuit gebleven, dus daar ben ik wel erg blij mee. Wat betreft de snelheid was het gewoon goed vandaag, ook al zijn we heel langzaam op het rechte stuk. We hebben in ieder geval weer een goed aantal punten weten te binnen te halen,” aldus Verstappen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België