logo
 

Verstappen: “Ocon provoceerde mij en zei met een glimlach dat hij sneller was”

14 november 2018 — Max Verstappen voelde zich naar eigen zeggen geprovoceerd door Esteban Ocon toen hij verhaal ging halen bij de Fransman in het parc fermé.


Na de race ging Max Verstappen achter Ocon aan om hem te vragen waarom hij die bewuste actie deed. In een poging om zich te ontdubbelen knikkerde Ocon Verstappen van de baan, die op de moment aan de leiding van de race reed.
​“Ik wilde eigenlijk gewoon naar hem toegaan en hem vragen wat er aan de hand was,” aldus Verstappen. “Het eerste antwoord dat hij me gaf met een grijns op zijn gezicht was: ‘Ik was sneller dan jou.’”
​“Ik probeerde nog zo positief mogelijk te zijn, ook naar mijn monteurs toe. Het is toch een overwinning die weg is, ik word nog wel tweede maar als je de kans geroken hebt om te winnen is tweede niet goed.”
​“Dan kom je zo iemand tegen en wil hij niet eens sorry zeggen voor wat er is gebeurd en eigenlijk andersom reageert.”
Na het handgemeen met Ocon kreeg Verstappen een taakstraf van de FIA maar hij weet zelf nog niet wat die zal inhouden.
“We gaan nu met het team kijken wat daar uitkomt want we hebben ook nog zes maanden de tijd,” gaat Verstappen verder. “We kunnen er toch niks meer aan veranderen en we zouden er een hele uitzending over kunnen praten maar dat levert toch niks op.”
De jonge Nederlander baalt er niet van dat het na de race zo gelopen is, het ergste vindt hij nog altijd dat hij de zege is misgelopen.
Hij wil ook benadrukken dat er met deze actie geen openstaande rekening is afgelost uit hun tijd in de Formule 3, toen de beide kemphanen rechtstreekse concurrenten van elkaar waren.
“Eigenlijk is hij in de Formule 1 helemaal geen concurrent. Ik concentreer me gewoon op de mensen waarop ik me moet concentreren en ik probeer hen te verslaan omdat ook zij goed materiaal hebben.”
“Je verwacht het niet dat je door een achterblijver wordt aangereden, Ik ben blij dat mijn vader er niet bij was,” aldus Verstappen.
Ondermeer Ross Brawn liet weten dat Verstappen het nog moeilijk heeft om zijn emoties de baas te blijven maar de hulp inroepen van een sportpsycholoog zit er niet meteen in.
“Ze moeten bij mij niet aankomen met een psycholoog want die trap ik meteen de deur uit,” vertelt Verstappen met een kwinkslag.
“Je moet gewoon zelf stevig in je schoenen staan en dan heb je ook niemand nodig. Mijn vader is een beetje zoals een psycholoog,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max Verstappen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië