Verstappen: “Volgend jaar ziet er veelbelovend uit”

06 december 2018 — Max Verstappen heeft een enorm sterk seizoenseinde achter de rug en hij laat weten dat het volgende seizoen er veelbelovend uitziet met nieuwe partner Honda.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ending the season on a high ߒʰߏ» Had some nice battles on track and a P3 is the maximum we could achieve today. Thank you all for your support this whole season, I can’t wait to #KeepPushing even more next year #UnleashTheLion #AbuDhabiGP

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Door in de laatste GP van het jaar nog een podiumfinish uit de brand te slepen wist Max Verstappen nog in extremis over Valtteri Bottas naar de vierde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap te springen.

Tijdens de laatste zes races van het seizoen waren er slechts twee rijders die er in slaagden om meer dan honderd punten te scoren: Lewis Hamilton en Max Verstappen. Dat is een indrukwekkende prestatie en als men het gebrek aan vermogen in acht neemt van de Renault-krachtbron achterin de Red Bull, wordt het alleen maar indrukwekkender.

De Nederlander heeft een goed oog in de nieuwe samenwerking tussen Red Bull en Honda maar tegelijkertijd predikt hij rust.

“Het ziet er allemaal veelbelovend uit maar ik probeer ook realistisch te blijven en af te wachten,” aldus Verstappen op de officiële F1-website.

“In de eerste plaats moeten we een goede wagen bouwen en dan moet ook de motor betrouwbaar zijn en veel vermogen hebben. Ik denk ook wel dat hij dat zal zijn maar laten we eerst de wintertesten afwachten en dan verder kijken.”

Dit jaar vervroegde Red Bull de voorstelling van haar wagen om te voorkomen dat er problemen zouden opduiken tijdens de pre-season testdagen. Daarna werd de RB14 op agressieve wijze verder ontwikkeld en dat stelde Ricciardo en Verstappen in staat om in de voorste gelederen mee te vechten.

Verstappen is al gemotiveerd door wat hij al gezien heeft van de nieuwe bolide voor 2019.

“We willen de ontwikkeling stimuleren maar we hebben al een goede wagen in de fabriek en daar is al heel hard aan gewerkt. Ik ben er echter vrijwel zeker van dat dat ook bij Mercedes en Ferrari het geval is.”

Gesteld dat Red Bull-Honda volgend jaar al een bolide aflevert die kan meevechten voor het kampioenschap, is Verstappen daar dan ook klaar voor?

“Dat vind ik altijd een moeilijke vraag,” gaat Verstappen verder. “Omdat je sterk afhankelijk bent van het pakket dat je ter beschikking hebt. Ik bedoel maar, toen ik vroeger naar de Formule 1 keek leek Lewis Hamilton in zijn eerste jaar al klaar voor de titel.”

“Natuurlijk zijn er tijdens een jaar altijd dingen die je beter had kunnen doen, maar dat is elk jaar zo. Zelfs als je uiteindelijk de titel binnenhaalt zullen er dingen voor verbetering vatbaar zijn.”

“Dus, zelfs al heb je een winnend pakket zullen er altijd weekends bij zijn waar je misschien een fout maakt of het kan een beter weekend worden in het algemeen. Hopelijk hebben we eerst en vooral zo’n pakket,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België