logo
 

Verstappen was erg ‘gereserveerd’ in de strijd met Hamilton”

27 mei 2019 — Red Bull-teambaas Christian Horner liet na afloop van de race weten dat Max Verstappen erg ‘gereserveerd’ en terughoudend was geweest in de strijd met Lewis Hamilton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Max Verstappen kwam zondag als tweede over de streep in Monaco maar door een tijdstraf van vijf seconden viel hij net naast het podium. Die straf had hij te danken aan een zogenaamde ‘unsafe release’ en de aanrijding die daaruit voortvloeide met Bottas in de pitlane.

“Helaas was er contact in de pitlane en Max kreeg daar een tijdstraf voor,” aldus Horner. “Spijtig voor hem natuurlijk want hij reed een dijk van een race. Hij heeft met heel zijn hart gereden en dan is een vierde plaats nogal teleurstellend na zo’n prestatie.”

“Maar het is wat het is, de stewards hebben een beslissing genomen waarvan zij dachten dat het de beste was en dat moeten wij accepteren. Zijn enige kans was Hamilton te passeren en een gat van vijf seconden te slaan.”

“Hij verdiende het van op het podium te staan vandaag. Het is bemoedigend dat de prestaties er zijn, hij heeft gepusht, gepusht en gepusht en hij heeft gevochten als een leeuw. Hij heeft geprobeerd om Lewis voorbij te gaan, het was de moeite waard om te proberen.”

Horner vertelde ook dat Verstappen heel geduldig was om te wachten op het juiste moment.

“Hij was erg gereserveerd, hij bouwde op en op. Die poging was de enige goede kans die hij had en hij is er voor gegaan, dat is Max.”

“Ondanks alles is het goed om twee auto’s in de top vijf te hebben want Pierre reed ook een goede race na de straf die hij gisteren gekregen had.”

Ook bij partner Honda tevreden gezichten want naast Red Bull was ook Toro Rosso met twee auto’s in de top tien te vinden. Daar konden de Japanners in een nog niet zo ver verleden alleen maar van dromen maar Honda-baas Tanabe was ook ontgoocheld over de straf voor Verstappen.

“Het resultaat op papier is het echte resultaat,” aldus Tanabe tegenover ‘Motorsport.’ “We zijn dus ook een beetje ontgoocheld maar de prestatie van Max is erg bemoedigend voor onze engineers en ook voor onze fans. We zijn blij met een goede race voor de vier Honda-auto’s”

“In Monaco is het erg moeilijk om de power unit te beoordelen. We zijn nog steeds met een inhaalmanoeuvre bezig, dit wil niet zeggen dat we beter zijn dan Ferrari! Als pakket zijn er nog steeds ups en downs terwijl er bij Mercedes alleen maar ups zijn,” sluit de Japanner af met een kwinkslag.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België