Verstappen: “We kunnen in Monaco nog sterker zijn”

20 mei 2016 — Volgens Max Verstappen kan Red Bull in Monaco nog sterker presteren dan in Spanje.


Verstappen won enigszins verrassend de GP van Spanje. De Nederlander reed een ijzersterke race en profiteerde optimaal van de steken die Mercedes door de crash van Hamilton en Rosberg liet vallen.

In Monaco verwacht Verstappen mogelijk nog sterker voor de dag te komen doordat de motorkracht op het stratencircuit van Monaco iets minder belangrijk is.

“Volgens mij past het Circuit de Catalunya over het algemeen erg goed bij onze wagen, maar je wil nog steeds meer motorkracht. Ik denk dat we die binnenkort ook zullen krijgen dus dat is positief,” aldus Verstappen. “Ik denk dat een stratencircuit nog beter bij ons zal passen dus laat ons afwachten.”

Verstappen wordt vervolgens gevraagd of hij liever een stratencircuit heeft dan een gewoon circuit: “Alles hangt af van hoe goed je wagen is. Indien je wagen goed is op een stratencircuit dan geniet een stratencircuit jouw voorkeur.”

“Ik denk dat Monaco altijd iets speciaal is, zeker met de sfeer die daar heerst en wanneer je aan het pushen bent tijdens de kwalificatie dan geeft dat jou een fantastisch gevoel,” besluit Verstappen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België