Verstappen: “We waren vandaag niet goed genoeg”

23 juni 2018 — Max Verstappen blikt matig tevreden terug op zijn kwalificatie voor de GP van Frankrijk. De Nederlander kwalificeerde zich als vierde en hield zo teamgenoot Daniel Ricciardo achter zich.


Tijdens de kwalificatie op het circuit van Paul Ricard was Verstappen met een tijd van 1:30.705 zo’n zeven tienden trager dan polesitter Lewis Hamilton. Verstappen blikt echter redelijk tevreden terug op zijn kwalificatie.

“Het waren lastige omstandigheden, maar de auto voelde redelijk okay aan”, vertelt Max Verstappen op zijn officiële website. Verstappen ging agressief over de kerbs maar dat moest volgens hem. “Ja, je moet wel, anders ben je een stuk langzamer. Ik reed met een andere vleugelafstelling dan Daniel Ricciardo en ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Wat de race betreft hoopt Verstappen te kunnen strijden voor het podium.

“Sebastian Vettel zal op de ultrasofts die meer grip hebben wel een voordeel hebben bij de start, maar daarna is het afwachten hoe lang iedereen door kan gaan zijn banden. Normaal zou ik op de supersofts langer door moeten kunnen gaan. We zien het morgen in de race. Ik ga mijn best doen!”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België