Verstappen: “We willen het seizoen met een hoogtepunt afsluiten”

25 november 2019 — Na zijn overwinning in Brazilië kijkt Max Verstappen er naar uit om in Abu Dhabi het seizoen op een hoogtepunt af te sluiten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Na zijn drie overwinningen dit seizoen, waarvan zijn laatste een week geleden in Brazilië, willen Max Verstappen en Red Bull het seizoen in Abu Dhabi met een nieuwe overwinning afsluiten.

“Na een geweldig weekend in Brazilië is iedereen bij Aston Martin Red Bull Racing vol goede moed in aanloop naar de laatste race in Abu Dhabi,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“We gaan van het vloeiende circuit Interlagos naar een krap en bochtig Yas Marina circuit, waar de auto compleet anders afgesteld moet worden dan in Brazilië om het beste eruit te halen. Dat is altijd een uitdaging in Abu Dhabi, omdat we gedurende de vrije trainingen van dag naar nacht gaan, waarbij de tweede vrije training het belangrijkste is, want die is het meest representatief wat betreft condities tijdens de kwalificatie en de race.”

Verstappen blikt vervolgens terug op het voorbije seizoen.

“Terugkijkend denk ik dat we dit jaar blij kunnen zijn met ons seizoen, het eerste met Honda. Hopelijk kunnen we 2019 komend weekend met een hoogtepunt afsluiten, voordat iedereen Kerst en Nieuwjaar in gaat.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België