Verstappen: “We zitten niet ver van de top”

07 juli 2017 — Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste dag van het raceweekend in Oostenrijk. De Nederlander reed tijdens de tweede oefensessie op de Red Bull Ring de vierde tijd, op iets meer dan drie tienden van Lewis Hamilton.


Verstappen verloor aan het begin van de tweede oefensessie wat tijd door een remprobleem. Vervolgens slaagde Verstappen er echter in om 33 ronden te rijden, wat uiteindelijk resulteerde in de vierde tijd.

“Het remprobleem kostte ons een kleine dertig minuten”, vertelt Max na afloop van de tweede sessie tegenover zijn officiële website. “Toen dit was verholpen ging het uiteindelijk niet slecht en hebben we ongeveer ons complete programma af kunnen werken. Het was dus een positieve dag.”

Volgens Verstappen waren de omstandigheden op de Red Bull Ring uitdagend.

“Het is niet een baan waarop je heel veel grip hebt. Je hebt hier alleen korte bochten of hele lange bochten, dus als je een klein momentje hebt is het moeilijk om het te corrigeren, vooral met de grindbakken en de hoge kerbstones naast de baan. De gele kerbstones zijn erg groot voor onze Formule 1-auto’s, die daar niet op gebouwd zijn.”

Verstappen durft ondanks zijn vierde tijd geen voorspelling doen wat de kwalificatie betreft.

“Dat is lastig om te zeggen. Ik ben niet helemaal tevreden over vandaag op het gebied van de balans in de auto. We kunnen ons op elk gebied nog verbeteren. Zowel in de korte, als in de lange runs voelde de auto niet helemaal perfect. Er is nog wat werk te doen, maar we zaten niet te ver van de top af, dus we zullen zien morgen,” besluit Verstappen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België