logo
 

Verstappen wil antwoorden na verwarring over bandentemperatuur

25 november 2018 — Max Verstappen laat weten dat Red Bull onderzoekt wat er precies verkeerd is gelopen tijdens de kwalificaties voor de GP van Abu Dhabi.


Red Bull en Max Verstappen waren het niet eens tijdens de laatste momenten van Q3. De Nederlander liet horen dat zijn hypersoft Pirelli’s te heet liepen terwijl van de pitmuur de boodschap kwam dat ze op de ideale temperatuur waren.

Het gevolg daarvan was dat Verstappen genoegen moest nemen met een zesde plaats op de startgrid en dat hij zijn teamgenoot moest laten voorgaan.

“We zullen bekijken hoe het kwam dat ze wat warmer werden want ik begrijp er niets van,” aldus Verstappen. “We hebben veel dingen geprobeerd om ze af te koelen maar het probleem van deze baan is dat de temperatuur enorm belangrijk is en daarom rijden we tijdens onze outlap zo traag.”

Verstappen vertelt dat hij tijdens zijn eerste run al gewaar werd dat de banden te warm werden en hij was dan ook verbaasd dat ze tijdens de tweede run nog warmer werden.

Hij moest naar eigen zeggen zo agressief te werk gaan om zijn banden te koelen dat het moeilijk werd om de remmen op temperatuur te krijgen. Dat alles samen zorgde ervoor dat hij geen kans had op een toptijd.

“Ik verloor de controle, ging eraf en was natuurlijk erg teleurgesteld dat ik mijn rondje niet kon volmaken. Het was gewoon niet onze kwalificatie, ik voelde al van bij het begin dat de auto te veel schoof maar toch blijf je proberen en proberen en het werkt niet.”

De poging van Red Bull om met de ultrasoft-compound Q2 te overleven liep ook al niet goed af. Verstappen moest naar de hypersoft grijpen om te kunnen doorstoten naar het derde deel van de kwalificatie.

Zodoende moet de Nederlander als enige in de top zes de race beginnen met de hypersoft maar dat ziet hij niet meteen als een nadeel.

“Ze zullen ongerust zijn dat ik voor de undercut zal gaan. Dus, ja op een manier is het misschien wel mooi dat we verschillend zijn. We hebben twee auto’s op verschillend rubber, dus kunnen we verschillende dingen doen.”

“Ik voelde me eigenlijk goed tijdens de lange runs op de hypersofts tijdens de eerste vrije training. We moeten gewoon afwachten en zien wat er morgen zal gebeuren. Tot nu toe heb ik nog niet echt een probleem.”

“De ultrasoft is ook niet zo’n geweldige band om mee te rijden. Ze zullen ook alles moeten bekijken,  het is niet zo dat zij volgas kunnen gaan,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België