Verstappen wil zijn positie behouden

14 mei 2016 — Max Verstappen maakt in zijn eerste kwalificatie voor Red Bull Racing al meteen indruk met een vierde plaats. Hij laat de Ferrari’s achter zich en was uiteindelijk vier tienden trager dan Daniel Ricciardo, zijn nieuwe teamgenoot.


“Mijn belangrijkste doel vandaag was om te genieten van dit moment en elke ronde een beter gevoel te krijgen”, aldus Verstappen. “Het zal wel nog een paar weekends duren voordat ik volledig aangepast ben, maar ik ben op de goede weg. Het gevoel was nu al goed en wanneer je kan genieten van je tijd in de wagen help dat ook altijd.”

In Q1 en Q2 zette Verstappen telkens een snellere tijd neer dan Ricciardo, maar uiteindelijk was de Australiër dus toch sneller in het laatste gedeelte. Voor morgen wil onze noorderbuur vooral zijn positie behouden.

“Ik zal proberen om goed te starten morgen en dan hopelijk mijn positie te kunnen handhaven of misschien nog wat opschuiven.”

Daarna kreeg Verstappen de vraag of een podiumplaats tot de mogelijkheden behoort.

“Qua snelheid ziet het er naar uit dat dit haalbaar is, maar ik wil niet voor mijn beurt spreken. Ik wil vooral de race eerst uitrijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België