Verstappen: “Zeer tevreden met achtste tijd”

01 november 2015 — Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie zeer tevreden over zijn kwalificatie en het behalen van de achtste plaats op de startgrid.


Verstappen had in de aanloop naar het raceweekend reeds laten verstaan dat hij hoopte om van het gladde circuit te kunnen profiteren. Tijdens de kwalificatie is dat alvast gelukt, al is Verstappen wel bevreesd voor het lange rechte stuk.

Verstappen kwalificeerde zich als achtste voor de race maar de Renault-krachtbron is een serieus handicap tijdens de race.

“Ik ben er erg blij met deze positie”, zei Max tegenover Verstappen.nl. “Vooral nadat we de tweede vrije training moesten missen en we wat probleempjes hadden in de derde vrije training. Als team hebben we het heel goed gedaan. We hebben de auto meer naar mijn hand kunnen zetten. Gedurende de kwalificatie was het even spannend om Q3 te halen. De uitslag van Q3 is erg positief, zeker omdat we zo dicht bij de Red Bulls zitten en voor de Force India’s staan. Mijn rondje was op de limiet, dus daar had het niet veel sneller gekund. De start van de race met het lange rechte stuk gaat morgen lastig worden, maar uiteraard ga ik mijn best doen om zo hoog mogelijk in de punten te finishen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België