Verstappen zesde ondanks spin: “De wagen was zeer moeilijk te besturen”

25 maart 2018 — Max Verstappen geraakte tijdens de GP van Australië met een gehavende Red Bull RB14 niet verder dan de zesde plaats. Gezien de problemen met zijn wagen was dat naar eigen zeggen het hoogst haalbare.


Het was één van de spectaculairste momenten uit de race, het moment waarop Max Verstappen in zijn bolide een pirouette maakte in de eerste twee bochten. Ondanks de schade aan zijn wagen slaagde Verstappen erin om zesde te worden en daar was hij gezien de omstandigheden tevreden mee.

“De start zelf was wel oké,” begint Verstappen zijn terugblik op de race op ‘verstappen.nl’. “Toen werd ik een beetje in de verkeerde hoek geduwd, waarbij Magnussen buitenom kwam. Dat kan gebeuren. Na vijf of zes ronden had ik opeens heel veel last van overstuur toen ik achter Magnussen zat. Er was iets van de auto afgebroken, ik geloof iets van de barge boards en aan de achterkant, waardoor ik in het midden van de bochten veel grip verloor. Vervolgens ging ik de eerste bocht in en toen brak de auto helemaal uit. Na een 360 graden spin kon ik doorrijden en daarbij had ik nog geluk dat ik niet meer posities verloor.”

“Tijdens mijn pitstop zag het team ook schade. De onderdelen waren al afgebroken vóór de spin, waarbij we geen idee hebben hoe dat kan. Daardoor had ik geen grip meer en was de auto heel moeilijk te besturen. Bij het team waren ze sowieso al verbaasd dat ik die rondetijden vast kon houden.”

Tijdens het slot van de race probeerde Max Verstappen nog druk uit te oefenen op Fernando Alonso. Verstappen hoopte om de Spanjaard in de McLaren nog in te halen om zo vijfde te worden maar dat was ijdele hoop.

“Je kan hier gewoon niet inhalen, dat was ook wel te verwachten. Al ben je een seconde of anderhalve seconde sneller, je hebt gewoon geen kans,” aldus Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België