Verstappen zorgt met exploderende motorkap voor spektakel

05 september 2015 — Max Verstappen heeft voor spektakel gezorgd tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië, al was het jammer genoeg niet in positieve zin


Max Verstappen zijn wagen stond bij het begin van de kwalificatie nog in de garage. Er werd druk gesleuteld aan de wagen van de Nederlander omdat er een nieuwe motor ingebouwd moest worden.

De mecaniciens kregen de wagen net voor het einde van het eerste deel van de kwalificatie klaar. Met nog zo’n twintig seconden op de klok stuurde Toro Rosso Verstappen op de baan voor een installatieronde. Voor een snelle ronde restte er immers niet voldoende tijd meer.

Die installatieronde verliep spectaculairder dan verhoopt van een deel van het bodywork van Verstappen kwam los en vloog weg van de wagen (bekijk hier de video).

“We konden vandaag geen tijd neerzetten omdat we nog een motor moesten wisselen”, vertelde Max Verstappen achteraf aan zijn officiële website. “Ik verwachtte voor de kwalificatietraining al dat dit zou gebeuren. Het was al een meevaller dat we überhaupt naar buiten konden. Ja, er kwam een onderdeel los van de auto, nog niet alles zat goed vast, maar je moet begrijpen dat iedereen zijn best heeft gedaan om mij alsnog naar buiten te sturen. En dit soort dingen gebeuren als je onder tijdsdruk werkt.”

Verstappen hoopt zich morgen opnieuw in de kijker te rijden, maar dan wel in positieve zin.

“Onze racesnelheid is helemaal niet slecht vergeleken met de Red Bulls. Laten we hopen op een goede start, en dan kunnen we misschien ook nog de strijd aangaan met de Saubers,” besluit Verstappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België