“Vertrek Toto Wolff kan domino-effect veroorzaken bij Mercedes”

12 oktober 2020 — Nico Rosberg denkt dat een eventueel vertrek van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff wel eens een domino-effect zou kunnen teweegbrengen bij het Mercedes F1 team, dat staat te lezen in het Britse dagblad ‘Daily Mail.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Sinds 2014 domineert het team van Mercedes de Formule 1 op haast ongezien wijze en een belangrijke schakel in die succesformatie is naast Lewis Hamilton ongetwijfeld ook teambaas Toto Wolff.

Hoewel Lewis Hamilton op weg is naar zijn zevende wereldtitel en Mercedes de overwinningen ook in 2020 aan elkaar blijft rijgen hebben noch hijzelf noch Toto Wolff al laten weten dat ze ook na dit jaar verbonden zullen blijven aan het legendarische merk met de ster.

Nico Rosberg, die in 2016 wereldkampioen werd met Mercedes benadrukt nog eens hoe belangrijk Wolff wel is voor het team.

“Lewis is ervan overtuigd dat Toto een integraal deel is van het succes van het team en daar heeft hij gelijk in. Dat is Toto absoluut ook, het is niet zeker dat als er een vervanger komt dat de stabiliteit blijft.”

“Als Toto vertrekt zou dat ook een domino-effect kunnen teweeg brengen. Veel van de teamleiders op sleutelposities kunnen zeggen: ‘Oké, dit is het einde van een tijdperk, Toto vertrekt, ik vond het heerlijk om met hem te werken maar laten we nu eens iets nieuws gaan doen.’ Dat kan een hele slechte ontwikkeling voor het team zijn.”

Zelf is Toto Wolff zich van geen kwaad bewust en hij haalt als reden van een uitblijvende contractverlenging een gebrek aan tijd aan en dat geldt volgens de Oostenrijker ook voor Lewis Hamilton.

“Door het drukke schema hebben we nog geen tijd gehad om met Lewis te gaan samenzitten en te praten, en dat geldt ook voor mijn eigen contract.”

“Er gebeuren dingen op de achtergrond en er wordt over onderhandeld, maar het is niet zo eenvoudig.”

“Van de Daimler-kant en voor mijzelf willen we blijven werken in het partnerschap dat we hebben, en voor Lewis wil hij in de snelste auto zitten. We moeten de tijd vinden om te gaan samenzitten en het te bespreken.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België