Vertrekpremie van 27 miljoen euro voor di Montezemolo

13 september 2014 — Eerder deze week werd bekend dat Luca di Montezemolo vertrekt als Ferrari-voorzitter. Maar hij zal niet vertrekken met lege handen. Di Montezemolo krijgt immers een vertrekpremie van 27 miljoen euro.

image
Voormalig Ferrari-chef Luca di Montezemolo schijnt een portefeuille te hebben van zo’n driehonderd miljoen euro. Binnenkort mag hij daarbij nog eens 26.9 miljoen euro bij tellen.

Aan het begin van volgend jaar, zou de Italiaan al de helft van het bedrag moeten ontvangen hebben. Daarbij komt wel kijken dat di Montezemolo niet de strijd mag aangaan met Fiat, en dit tot maart 2017. Over een periode van twintig jaar zal de voormalige chef van de Scuderia nog de andere helft van de vertrekpremie in beslag kunnen nemen.

Over een periode van twintig jaar, ontvangt Luca di Montezemolo dus een slordige veertien miljoen euro. Dit staat gelijk aan vijf maal zijn jaarsalaris als chef van Ferrari.

Di Montezemolo zal, volgens Fiat, zijn laatste werkdag afleggen op maandag 13 oktober. Ook op die dag begint in New York de beursgang van de FCA, de Fiat Chrysler Automobiles.

Di Montezemolo geeft de fakkel door aan Fiat-topman Sergio Marchionne, die nu de verantwoordelijkheid heeft bij Ferrari.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België