logo
 

Vervanger van Nico Rosberg: “Mercedes wil een moedige beslissing nemen”

08 december 2016 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft tijdens een interview met Sky Sports te kennen gegeven dat Mercedes een moedige beslissing wil nemen wat de vervanger van Nico Rosberg betreft.


Vorige week vrijdag zorgde Nico Rosberg voor een grote verrassing door zijn afscheid van de Formule 1 aan te kondigen. Hij creëerde een schokgolf in de Formule 1 en zorgde ook voor een probleem bij Mercedes. de renstal moest immers plots op zoek naar een nieuwe rijder.

Bij Mercedes zijn ze sindsdien druk in de weer om te bekijken welke opties er zijn om Rosberg te vervangen. Aangezien er bij de diverse teams al heel wat namen bevestigd zijn, en de eerste wintertest over zo’n drie maanden van start gaat, heeft Mercedes echter niet zoveel mogelijkheden.

Mercedes is naar verluidt echter bereid om een moedige beslissing te nemen wat het tweede rijderszitje betreft.

“Het is duidelijk dat we ons in een moeilijke situatie bevinden doordat Nico zijn beslissing redelijk laat liet weten. Indien we het drie maanden geleden wisten dan waren er meer mogelijkheden voor ons,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports’. “Misschien moeten we een moedige beslissing nemen, net zoals ook Nico dat heeft gedaan.”

Pascal Wehrlein lijkt daarbij de meest voor de hand liggende keuze. De Duitser ligt onder contract bij Mercedes en maakt deel uit van het talentenprogramma voor jonge rijders. Wehrlein heeft bovendien al F1-ervaring doordat hij het voorbij seizoen bij Manor Racing afwerkte.

Er zijn echter ook nog andere kandidaten. Toto Wolff liet eerder deze week zelfs verstaan dat hij ook Fernando Alonso als een mogelijke kandidaat beschouwt. Alonso en Hamilton waren in 2007 al eens teamgenoten bij McLaren. Het was een seizoen waarbij beide heren elkaar het licht in de ogen niet gunden. Desondanks liet Alonso al verstaan dat hij er geen probleem mee zou hebben om ooit samen met Hamilton opnieuw een rijdersduo te vormen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België