Vervangt Imola Duitsland op de F1-kalender?

27 november 2016 — De toekomst van de GP van Duitsland is hoogst onzeker. Hockenheim organiseert volgend jaar al zeker geen Grote Prijs en de Nurburgring haakte al vroeger af. Imola zou graag die plaats op de kalender innemen.


Imola wil al langer terugkeren in de formule 1. Na de GP van Italië klaagden de circuitdirecteurs nog dat hun omloop in Italië minder kansen kreeg dan die van Monza en daardoor geen kans had op een F1-race.
Volgens geruchten binnen de paddock zou Imola genoeg geld hebben om een GP te kunnen organiseren en het circuit voldoet aan alle voorwaarden om de Formule 1 te mogen verwelkomen.

Indien Imola terugkeert, zal het waarschijnlijk zijn zoals tien jaar geleden. Toen organiseerde het circuit de Grote Prijs van het naburige dwergstaatje San Marino. De GP van Europa organiseren behoort immers niet tot de mogelijkheden. Deze blijft die van Azerbeidzjan.

Ook met deze race zal geschoven worden. De wedstrijd viel dit jaar enorm slecht, tegelijk met de 24u van Le Mans, en kreeg daardoor minder media-aandacht. Waar de GP een plaats op de kalender krijgt, is nog niet geweten.

Tot slot zal er ook aan de Aziatische GP’s gesleuteld worden. De races in Maleisië en Singapore zullen van plaats gewisseld worden. In Singapore vindt immers een nachtrace plaats, waardoor de rijders eigenlijk op het ‘Europese uur’ racen. In Maleisië en Japan, dit jaar de race voor en na die van Singapore, start men volgens de Aziatische tijd. Door Singapore en Maleisië van plaats te wisselen, moeten de rijders geen drie keer meer van bioritme wisselen op vier weken tijd.

Geschreven door Mika Tuyaerts

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België