Vervangt Kevin Magnussen Pastor Maldonado bij Renault?

15 januari 2016 — Er doen opnieuw geruchten de ronde dat het rijdersduo bij Renault alsnog zou wijzigen.


De voorbije weken waren er serieuze geruchten dat Kevin Magnussen reserverijder bij Renault zou worden. Renault wenste niet te bevestigen dat Magnussen de reserverijder zal worden. In een reactie liet de renstal weten dat er in februari meer duidelijkheid zou volgen en dat dan de reserverijder bekendgemaakt zou worden.

De ‘Daily Telegraph’ berichtte dat Magnussen vorige week een bezoek heeft gebracht aan de fabriek van Renault in Enstone. Dat zou dus te maken hebben met het zitje van reservepiloot maar volgens BBC is er mogelijk meer aan de hand.

Pastor Maldonado geniet de steun van het oliebedrijf PDVSA uit zijn thuisland Venezuela. Er duikt echter naar verluidt een probleem op. Door de serieuze daling van de olieprijs zou ook de PDVSA de nodige problemen ondervinden en het bedrijf zou naar verluidt al enkele weken te laat zijn met een betaling van 50 miljoen dollar aan de renstal voor het seizoen 2016. Het racezitje van Pastor Maldonado bij Renault dreigt dan ook in gevaar te komen en dan zou Magnussen een mogelijke vervanger zijn van Maldonado.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België