logo
 

Vervangt Lando Norris Jenson Button als derde rijder bij McLaren?

13 oktober 2017 — Teambaas Eric Boullier laat weten dat 17-jarige Lando Norris kanshebber is om volgend jaar derde rijder te worden bij McLaren indien Jenson Button de Formule 1 vaarwel zegt.


Op het einde van vorig seizoen besliste Jenson Button dat het genoeg was geweest en hij ruilde zijn plaats als vaste rijder in tegen een plaats als derde rijder en ambassadeur bij McLaren. Na een jaar weinig gedaan te hebben in de racerij begint het weer te kriebelen om ergens weer een fulltime racezitje te versieren.

Dat betekent dat er geen plaats meer is voor hem bij McLaren en dat de renstal uit Woking op zoek moet naar een andere reserverijder. De 17-jarige Lando Norris lijkt de geknipte man voor de job te zijn want hij staat op het punt om Europees Formule 3-kampioen te worden. Tijdens de testdagen in Hongarije had hij ook al eens de gelegenheid gekregen om de McLaren aan de tand te voelen en toen maakte hij een goede indruk op iedereen.

Teambaas Boullier gaf in Suzuka wat uitleg bij de kwestie.

“Jenson is op zoek naar een fulltime stoeltje en het is duidelijk dat wij hem dat niet kunnen aanbieden. We zijn tevreden over zijn werk als ambassadeur en willen ook graag verder met hem in die rol maar op het vlak van racen hebben we hem niets te bieden.”

“In het geval dat Jenson de taak van derde rijder niet meer kan vervullen moeten we op zoek naar iemand anders en dan moeten we ons goed voorbereiden,” gaat de Fransman verder. “Lando is een goede mogelijkheid, als hij de Formule 3 wint heeft hij genoeg punten om een superlicentie te kunnen behalen.”

Norris kan dit weekend de titel winnen in Hockenheim en dat zou hem dertig punten opleveren om een superlicentie te kunnen halen. De reglementen vertellen dat een rijder minstens veertig punten moet verdienen over een periode van drie jaar en door de titel te winnen voldoet hij aan die voorwaarden.

De tiener maakte in Hongarije indruk in de McLaren door de tweede snelste tijd te laten optekenen na Sebastian Vettel. Zijn tijd was sneller dan die van de vaste rijders, al moeten we daar een kanttekening bij maken dat de ultrasoft-banden waarop hij zijn tijd neerzette niet beschikbaar waren tijdens het raceweekend.

Het hield teambaas Boullier echter niet tegen om Norris meteen een ster voor de toekomst te noemen.

Ook CEO Zak Brown is onder de indruk van de Brit en liet ook al weten dat hij snel genoeg is voor de Formule 1. Toch wil Brown het rustig aandoen en zijn poulain eerst nog laten rijpen in de Formule 2 voor hij hem voor de leeuwen gooit.

Brown liet ook weten dat hij in Norris een ster voor de toekomst ziet en dat hij hem in 2018 zeker niet bij een ander team laat rijden om ervaring op te doen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België