Verzoek van Williams bij de FIA vruchteloos: gridstraf Sirotkin blijft behouden

08 mei 2018 — Het verzoek van het Williams F1 team bij de FIA om enkele incidenten tijdens de GP van Azerbeidzjan opnieuw te bekijken heeft niets opgeleverd. Sergey Sirotkin zijn gridpenalty voor de Spaanse GP blijft behouden.

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

Na de GP van Azerbeidzjan werd Sirotkin bestraft voor een aanrijding tijdens de race. De Rus moest drie plaatsen achteruit op de startgrid van de Spaanse GP en kreeg ook twee strafpunten op zijn licentie.

Williams stelde zich echter vragen bij de ‘zware bestraffing’ die Sirotkin kreeg in verhouding tot enkele andere incidenten die hadden plaatsgevonden. Die werden niet bestraft of bestraft met een tijdstraf. Williams deed dan ook een verzoek bij de FIA om de incidenten opnieuw te bekijken (Lees artikel).

De FIA hield deze ochtend een teleconferentie met de stewards van de GP van Azerbeidzjan en daarin werden volgens hen geen nieuwe elementen of bewijs aangehaald door Williams. Op voorhand was gezegd dat dit noodzakelijk was om de verschillende incidenten te herbekijken. Volgens de stewards en de FIA waren de verschillende incidenten niet te vergelijken. De gridstraf van Sirotkin werd bij gevolg behouden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België