logo
 

Vettel al bij al tevreden met tweede plaats

17 april 2016 — Sebastian Vettel moet aan het einde van de Grote Prijs van China toegeven dat hij tevreden moet zijn met zijn tweede plaats, want een overwinning zat er na eigen zeggen toch niet in.


Sebastian Vettel maakte een niet al te beste start en kwam daarna in de eerste bocht in contact met zijn teamgenoot Kimi Räikkönen, nadat de Duitser verrassend Daniil Kvyat naast hem zag rijden en moest uitwijken.

“Mijn start was niet goed”, verklaarde Vettel op het podium. “Ik zag dat Kimi zijn banden blokkeerde bij het ingaan van de eerste bocht, waardoor hij wat wijd ging. Ik wou hem inhalen langs de binnenkant van de bocht. Ik denk dat Daniil Kvyat hetzelfde wou proberen bij mij.”

Kvyat zag in zijn Red Bull een mogelijkheid om Vettel voorbij te gaan en ging ervoor. “Hij kwam met een hoge snelheid langs mij”, verklaart Vettel de inhaalpoging van Kvyat. “Ik was verrast en moest naar links sturen om hem te ontwijken. Maar op hetzelfde moment kwam Kimi langs mijn linkerzijde en daar was geen plaats voor. Daardoor raakten we elkaar, wat erg beschamend is.”

Na het wisselen van de voorvleugel kon Vettel opnieuw zijn tempo opbouwen en reed over de finish als tweede, na Nico Rosberg. Vettel had na de race vooral veel te zeggen over het manoeuvre van Daniil Kvyat. “Het manoeuvre van Kvyat had vandaag voor hem geen gevolgen, maar het zorgde ervoor dat twee wagens van hetzelfde team elkaar raakten. Gelukkig konden we de finish wel nog halen. Wanneer je een dergelijk risico neemt, dan kan je niet weten hoe het afloopt. Soms lukt het, de andere keer heb je pech. Uiteindelijk was het een race incident.”

Vettel is dan ook tevreden dat beide Ferrari’s voor het eerst de finish halen. “Kimi en ik hadden vandaag het geluk dat we verder konden rijden tot het einde van de race en in de punten finishten. Het resultaat is wel niet ideaal, want we konden beide op het podium finishen vandaag. Maar gezien het verloop van de race hebben we ons goed hersteld.”

“Nico Rosberg en Mercedes waren vandaag opnieuw erg sterk. Dat is het team dat we moeten verslaan. Ik denk dat we in Rusland het beter gaan doen, als we een beter weekend hebben. We kunnen dichter bij hen komen en hen onder druk zetten. Dan kunnen we zien hoe sterk we echt zijn.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van ChinaSebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België