Vettel: “Alles geprobeerd om beslissing in titelstrijd uit te stellen”

02 november 2017 — Sebastian Vettel heeft naar eigen zeggen alles in het werk gesteld om de beslissing in de titelstrijd met Lewis Hamilton zo lang mogelijk uit te stellen. De Duitser bleef ook tijdens de GP van Mexico tot de allerlaatste ronde hopen dat er nog iets zou gebeuren waardoor de titelstrijd in Mexico nog niet in zijn definitieve plooi zou liggen.


Op zaterdag mocht Sebastian Vettel zijn vingertje nog omhoog steken. De Duitser had met een enorm snelle ronde de polepositie voor de GP van Mexico veroverd. De race verliep echter heel wat minder goed en aan het einde van de GP van Mexico was de titelstrijd beslist, iets dat Vettel uiteraard graag anders had gezien.

“Opgeven is geen optie,” aldus Vettel. “Het is niet iets waar ik spontaan aan denk. Ik heb alles geprobeerd om terug te komen en op een of andere manier de titelstrijd open te houden. Je kan zeggen dat ik het me vroeger had kunnen realiseren maar het moment waarop je over de finish rijdt is een moeilijk moment.”

“Je blijft er altijd in geloven en tot de laatste ronde dacht ik aan niets anders dan alles proberen wat ik kon. Je hoopt altijd dat er nog iets gebeurt maar vervolgens besef je dat het voorbij is.”

Vooral het Aziatisch drieluik zorgde voor een beslissende kentering in de titelstrijd. Vettel moest in Singapore en Japan opgeven. Hamilton behaalde toen vijftig punten, waarmee de titelstrijd meteen zo goed als beslist was.

“Uiteindelijk zijn er twintig races en we hadden er tot dusver achttien die gereden zijn. Je telt de punten op en het volstaat niet. Wat maakt het uiteindelijk ook uit wie of wat de schuldige daarvoor is? Ik ben geen grote fan van het wijzen met een beschuldigende vinger naar iemand. Er waren twee races waarin ik niet finishte en Lewis won allebei die races. Dat waren erg ‘dure’ races maar uiteindelijk kan je er niets aan veranderen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België