Vettel bedankt Raikkonen voor ‘tow’ die hij kreeg tijdens Q3

26 augustus 2017 — Sebastian Vettel heeft tijdens het slot van de kwalificatie wat hulp gekregen van Kimi Raikkonen en daar is hij de Fin erg dankbaar voor. Vettel werd mede daardoor tweede tijdens de kwalificatie, wat uiteraard erg belangrijk is voor de start van de race.


“Ik denk dat ik wat hulp heb gekregen van een vriend,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie met een glimlach. “Kimi moest zijn rondje afbreken en was zo vriendelijk om mij een tow te geven in de laatste sector. Het scheelde zo’n twee tienden, wat uiteraard hielp en me iets meer comfort gaf tegenover Valtteri.”

“In Q1 was ik zeer tevreden, de wagen was geweldig. In Q2 werd het moeilijker en in Q3 had ik wat problemen vooraan de wagen,” aldus Vettel. “Mijn tweede run in Q3 was op dat vlak een heel stuk beter en ik kreeg wat hulp. Het was echter tricky omdat je de laatste bocht veel sneller nadert door zo’n tow en het remmen is daar nooit eenvoudig. Ik slaagde er echter in om het goed te doen.”

Vettel durft wat de race betreft echter niet echt een voorspelling te doen.

“Onze snelheid was dit weekend tot dusver zeer goed. Ze was minder goed over één snelle ronde maar over de longruns was ze beter dus laat ons zien wat we morgen kunnen doen,” besluit Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België