Vettel behaalt eerste Ferrari-overwinning in Canada sinds Michael Schumacher: “Een emotionele dag”

11 juni 2018 — Sebastian Vettel won zeer vlot de Canadese GP. Voor Ferrari en Vettel was het bovendien een overwinning met een grote emotionele waarde.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Perfect is waarschijnlijk een goede manier om het te beschrijven. Ongelooflijk,” zei Vettel na afloop van de race. “Ik denk dat het allemaal wat zoals in de cinema was, zoals in een film met een happy end. Het was een geweldig raceweekend voor ons.”

Voor Vettel en Ferrari was de overwinning in Canada er eentje met een diepere betekenis en met veel emotionele waarde. Het was de vijftigste overwinning van Vettel in de F1, de eerste overwinning voor Ferrari in Canada sinds 2004, toen Michael Schumacher won. Bovendien komt Vettel door deze overwinning opnieuw aan de leiding in het kampioenschap.

“Michael was de laatste winnaar voor Ferrari hier. Ik zou er nooit aan gedacht of van gedroomd hebben dat ik de eerste zou zijn die sinds hem hier met zoveel steun wint.”

“Oké, het zijn vijftig overwinningen voor mij maar na zo’n lange periode zonder overwinning voor Ferrari hier zag ik mensen die superblij waren. Ik ben er zeker van dat ze een stevig feestje zullen vieren en dat zal ik ook doen.”

Om het emotioneel nog wat zwaarder te maken was wonnen Vettel en Ferrari ook exact 40 jaar nadat Gilles Villeneuve de race in 1978 won voor Ferrari.

“Om Ferrari opnieuw te zien winnen vandaag terwijl ik voor hen reed maakt me enorm trots. Het is een dag waarop we de geweldige Gilles Villeneuve herdenken. Zijn zoon Jacques reed eerder vandaag met zijn wagen, het is dan ook een zeer emotionele dag.”

“Het is jammer dat zo’n momenten niet langer duren, maar dat maakt ze ook zo speciaal,” besloot Vettel.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België