Vettel behaalt moeilijke pole

08 oktober 2011 — Van tevoren had het niemand verrast indien Vettel weer eens de eerste startplek zou veroveren op Suzuka. Toch waren de McLarens veel sneller in de vrije trainingen en kon er wel eens een andere wagen op pole staan. Tot zijn eigen verbazing was de wereldkampioen toch opnieuw de snelste in Q3.

image

Vettel ging gisteren de bandenmuur in nadat hij van de baan ging bij het uitkomen van Degner 1. Daaardoor had hij minder kunnen rijden op vrijdag. Ook in de trainingssessie eerder vandaag kon hij het tempo van Button niet bijhouden. In de kwalificaties was hij uiteindelijk toch 9 duizendsten sneller.

“Wat een kwalificatie.” was de eerste reactie van de wereldkampioen op de persconferentie. “Gisteren ging ik van de baan in de vrije training en beschadigde ik de wagen. Het was dus niet makkelijk om de wagen voor vandaag voor te bereiden.”

“Deze morgen liep nog niet alles goed, maar we maakten vooruitgang met de balans. Toch bleven we te traag. Achteraf zaten we samen en gelukkig kregen we alles goed voor elkaar en konden we alles uit de wagen halen.”

“Dat was cruciaal. Er is geen groot verschil tussen Button en mij. Het was een moeilijke kwalificatie, maar ik heb er van genoten. Het is een lang circuit met een geweldige eerste sector. Die blijft elke keer een uitdaging om die goed door te komen. In de eerste sector had ik ook nog wat problemen, maar in de tweede ging alles goed.”

Wat natuurlijk in de media al twee weken rondgaat is dat ene punt dat Vettel nodig heeft om zijn tweede titel te veroveren. Als hij de finish niet bij de eerste tien haalt moet Button ook nog winnen.

“Ik focus mij niet op dat punt. Gisteren heb ik wel een les geleerd. Het was geen grote fout, maar ik was niet 100 procent geconcentreerd en verloor de controle.”

“Morgen zal het een moeilijke race zijn. We starten dan wel op pole, maar met DRS kan je wel een opening vinden hier. Gisteren voelde de wagen goed met de afstelling voor de race. Ik kijk erg uit naar de race en niet naar dat ene puntje.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België