logo
 

Vettel: “Belangrijk om samen te werken met Leclerc”

03 november 2018 — Sebastian Vettel denkt dat het essentieel wordt dat hij een goede, coöperatieve samenwerking heeft met zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc volgend seizoen.


Voor het eerst sinds zijn aankomst bij Ferrari in 2015 zal Sebastian Vettel een nieuwe teamgenoot krijgen. De Scuderia besloot immers zijn tweede rijder Kimi Räikkönen te vervangen door Charles Leclerc voor 2019.

Hoewel het duidelijk is dat Leclerc over de snelheid beschikt, is het ook duidelijk dat de 21-jarige nog ervaring mist in de Formule 1. De Monegask reed momenteel nog maar 19 Grote Prijzen voor Sauber.

Vettel denkt dan ook dat het fout is om meteen met elkaar in de clinch te gaan om te vechten voor de status als eerste rijder.

“Het wordt helemaal anders met Charles, want Charles is Kimi niet”, begint Vettel tegenover Autosport. “Hij is jong en zal dus veel ideeën in zijn hoofd hebben. Ik denk dat het belangrijk is voor het team dat we samenwerken op het circuit.”

“Ik ben er zeker van dat hij me wilt verslaan en ik wil hem verslaan. De regels bij Ferrari zijn echter duidelijk, dat was hetzelfde met Kimi.”

“Ik ben zijn teamgenoot. Ik ben er dan ook om hem te helpen. Ik ben niet zo’n rijder die zich verbergt voor zijn teamgenoot of spelletjes speelt. Dat is ook de reden waarom ik het zo goed kon vinden met Kimi. We gelijken goed op elkaar op dat vlak. We zullen zien hoe het zal zijn met Charles.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België