Vettel: “Bij upgrades draait het om kwaliteit en niet om kwantiteit”

12 mei 2017 — Sebastian Vettel is er van overtuigd dat het bij het introduceren van updates in de eerste plaats om kwaliteit draait en niet om kwantiteit.


Het raceweekend in Spanje is de eerste Europese race op de F1-kalender en traditioneel introduceren de teams er heel wat updates voor hun wagens. Die updates kunnen uiteraard de onderlinge krachtsverhoudingen veranderen.

Tijdens de eerste twee oefensessies voor de GP van Spanje domineerde Mercedes telkens. Sebastian Vettel ondervond ondertussen in zijn Ferrari de nodige problemen. Tijdens de eerste oefensessie was er een probleem met de versnellingsbak, terwijl hij tijdens de tweede oefensessie door het grind ging.

Vettel is er desondanks van overtuigd dat er morgen nog vooruitgang kan geboekt worden en dat er dus nog meer op komst is van Ferrari.

“Tot dusver is het redelijk slecht,” vat Vettel zijn eerste dag van het raceweekend samen. “Ik worstelde over het algemeen wat met de balans van de wagen, de omstandigheden waren dan ook redelijk uitdagend.”

“Ik denk dat we graag wat meer gereden hadden zodat we een beter gevoel in de wagen konden krijgen. Het was best goed maar zoals ik reeds zei, we kunnen ons nog verbeteren.”

Mercedes introduceerde in Spanje heel wat updates voor haar wagen. Die leken meteen hun vruchten af te werpen want Mercedes eindigde met beide wagens telkens bovenaan. Volgens Vettel is het echter te vroeg om te oordelen welk pakket aan updates het beste is.

“Ik voel me persoonlijk goed maar vandaag had ik overduidelijk niet zo’n goed gevoel in de wagen. Het was redelijk glad op de baan maar ik denk dat dit door de omstandigheden kwam, ik denk dat iedereen wel wat problemen ondervond,” aldus Vettel. “Ik weet niet wie de meeste updates meebracht maar ik denk niet dat het er toe doet wie de meeste updates meebracht. Volgens mij is belangrijk wie de beste updates meebracht.”

“Ik ben tevreden over de updates die wij mee hebben gebracht. Sommige updates zijn duidelijk zichtbaar, anderen zijn dat veel minder of niet.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België