Vettel bijna uitgeschakeld in Q1 maar kwalificeert zich op eerste startrij

13 mei 2017 — Bijna zat de kwalificatie er voor Sebastian Vettel op in Q1. Uiteindelijk slaagde hij er alsnog in om in zijn Ferrari een plaatsje op de eerste startrij te veroveren, een wereld van verschil.


Voorafgaand aan de kwalificatie verwisselde Ferrari de motor van Sebastian Vettel zijn wagen, tijdens de derde oefensessie werd immers een probleem vastgesteld. De schrik sloeg Ferrari echter opnieuw om het hart tijdens de kwalificatie. Plots weerklonk tijdens Q1 over de boordradio dat Vettel zijn wagen aan de kant moest plaatsen.

Vettel kon uiteindelijk toch doorrijden, waarna hij zich uiteindelijk naast Lewis Hamilton op de eerste startrij wist te kwalificeren. Het motorprobleem op de Ferrari-motor bleek een kinderziekte na het wisselen van de motor.

“Dit bevalt me beter dan de andere optie,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie met een knipoog. “Het team heeft echt schitterend werk verricht. Na de derde oefensessie moest de motor vervangen worden. Normaal duurt een motorwissel iets minder dan drie uur. Nu slaagden ze erin om het in twee uur te doen. Om 13u55 was alles klaar. Het was een enorme teamprestatie waarbij ook de crew van Kimi heeft geholpen. Op een bepaald moment was de ene helft van onze garage volledig leeg terwijl er aan de andere kant van de garage keihard werd gewerkt.” 

Vettel is dan ook zeer tevreden dat hij zich alsnog als tweede heeft weten te kwalificeren.

“De polepositie was mogelijk geweest maar mijn laatste rondje was niet ideaal. Na onze problemen van gisteren en deze ochtend hebben ons echter goed herpakt,” besluit Vettel.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België