Vettel blij met harde race

22 mei 2011 — Sebastian Vettel heeft vandaag zijn vierde zege van het seizoen behaald. De Duitser kreeg de grote prijs van Spanje niet voor niets, want in de laatste rondes werd hij nog op de hielen gezeten door Lewis Hamilton.

Het is dus al zeker dat hij ook na de grote prijs van Monaco het wereldkampioenschap zal leiden. De regerende wereldkampioen kreeg in de race te maken met problemen met KERS en moest deze keer wel langs een paar rijders geraken om als eerste aan te komen.

“Het was redelijk zwaar vandaag.” vertelt Vettel. “Het was echt nipt. Gelukkig had ik in de laatste 2 ronden een goede laatste bocht en zo kon ik Lewis (Hamilton) afhouden. Daar bovenop hadden nu en dan problemen met KERS. Het was dus zeker geen gemakkelijke race.”

“Het was een grote ontlading om uit die laatste bocht te komen en de geblokte vlag te zien. Het is een goed resultaat en het bevestigt dat we zeer sterk waren, maar niet zo sterk als veel mensen verwachtten. Ferrari en McLaren maakten de race zeer hard.”

Weer bleek het KERS van Red Bull dus hun grootste zwakte te zijn. Ondanks het voordeel van DRS en KERS kon de wereldkampioen toch tien ronden lang de McLaren van Hamilton achter zich houden.

“Als je nog zes ronden te gaan hebt en je hoort dat je je KERS niet meer mag gebruiken, is dat zeker niet de boodschap waar je op hoopte. We weten dat er nog veel werk aan is, maar het is noodzakelijk. We zijn dus nog altijd niet in de vorm die we wilden.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image