logo
 

Vettel blij met Räikkönen als teamgenoot voor 2017

08 juli 2016 — Sebastian Vettel is blij met de beslissing van Ferrari om Kimi Räikkönen te behouden voor 2017. De Duitser vindt dat hij met zijn Finse teamgenoot de beste relatie heeft van alle rijdersduo's.


Op vrijdagmorgen heeft Ferrari bekend gemaakt dat het voor het vierde jaar op rij verder gaat met Kimi Räikkönen. Daardoor is het al het derde jaar dat Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen een duo vormen bij de Scuderia.

“We werken beide erg hard om het team zo veel mogelijk te helpen. We zetten onze eigen interesses aan de kant en zorgen ervoor dat dat geen impact heeft op het team. Dus ik denk dat het de juiste keuze was”, zegt Vettel over het nieuwe contract van Räikkönen.

“Ik denk dat Kimi en ik het minste problemen hebben met ons ego van de hele paddock, wat volgens mij goed is voor het team. Het is de minst ingewikkelde relatie, laat het mij zo zeggen. Over het algemeen kon ik het steeds met mijn teamgenoot vinden. Hier en daar was er wel eens een probleem, maar met Kimi is er geen politiek. Dat is goed. Het houdt alles rustig.”

Daarnaast heeft Vettel ook nog mooie woorden voor zijn teamgenoot. “Hij is een wereldkampioen voor iets. Hij kon een veelvoudig wereldkampioen geweest zijn, mocht McLaren hem een betere wagen aangeboden hebben. Hij is één van de meest getalenteerde rijders op de grid. Daar is geen twijfel over.”

Verder is de Duitser opgelucht dat de speculaties omtrent de toekomst van Räikkönen over zijn. “Het is belangrijk. Er werd veel gepraat. Nu kan de rust terugkeren en kunnen we ons focussen op ons werk.”

Ook Räikkönen was natuurlijk opgelucht dat hij een jaar langer bij zijn team blijft. “Ik ben blij dat dit is gebeurd. Nu kunnen we alle energie in het racen steken en niet meer in het beantwoorden van dezelfde vragen. Deze contractverlenging helpt en toont aan dat het team in mij gelooft.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Kimi RaikkonenSebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België