Vettel blijft geloven in de wereldtitel

22 mei 2016 — Sebastian Vettel blijft geloven in zijn kansen op de wereldtitel, ook al moest Ferrari in Spanje haar meerdere erkennen in Red Bull en was tijdens de kwalificatie het verschil met Mercedes erg groot.


Na de GP van Spanje wist Vettel zijn achterstand op Nico Rosberg te verkleinen tot 52 punten, wat nog steeds meer achterstand is dan het aantal punten dat je krijgt voor twee overwinning. Het toont aan hoe groot de kloof met Nico Rosberg nog steeds is.

Minder positief was ook de achterstand die Ferrari plots had tijdens de kwalificatie, net als het feit dat Red Bull plots Ferrari op de hielen zat. Ondanks alles blijft Vettel toch geloven in een mogelijke wereldtitel dit seizoen.

“Ja, ik geloof nog steeds dat we een kans maken,” aldus Vettel. “We bevinden ons momenteel overduidelijk niet in de beste positie, we zijn niet de favoriet die naar Monaco afreist, dat is en blijft Mercedes. We blijven echter ons uiterste best doen en indien er een kans bestaat om te winnen dan zullen we dat proberen te doen.”

“Onze eerste stappen naar een mogelijke wereldtitel zullen we in Monaco moeten zetten en dat is ook wat we willen doen. Na Monaco volgt Canada. We zetten stap voor stap en willen niet te ver in de toekomst kijken. Ik ben er echter van overtuigd dat we kans maken,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België