Vettel blijft rustig na incident met Kvyat

01 mei 2016 — Daniil Kvyat reed in de eerste drie bochten van de GP van Rusland tot twee keer toe achteraan in op de Ferrari van Sebastian Vettel. Na de eerste botsing deed Vettel het wat rustiger aan, waardoor Kvyat Vettel nogmaals raakte, wat uiteindelijk einde race betekende voor de Duitse Ferrari rijder.


Sebastian Vettel, die vanaf plaats zeven moest vertrekken, was in gevecht met Daniel Ricciardo bij het aanremmen voor bocht twee op het circuit van Sochi toen Daniil Kvyat inreed op de achterkant van de wagen van Sebastian Vettel. Daardoor maakte Vettel ook contact met Ricciardo, maar hij kon verder. De bocht erna was Vettel natuurlijk zijn tempo kwijt en in de lange linkse doordraaier raakt Daniil Kvyat opnieuw de achterkant van de Ferrari, met tot gevolg dat Vettel de controle verloor en in de bandenstapels terecht kwam. De race van Sebastian Vettel eindigde dus al na drie bochten.

Vorige race, de GP van China, was Sebastian Vettel ook niet tevreden over het gedrag van Daniil Kvyat. Toen verklaarde de Duitser nog dat Kvyat hem inhaalde “als een torpedo”. Toen wist Vettel te vertellen dat een dergelijke actie zoals in China vroeg of laat eens verkeerd zou aflopen. De Duitser krijgt gelijk, want een race later hebben de twee rijders opnieuw iets uit te praten.

“Ik ben niet blij dat mijn voorspelling is uitgekomen. Ik hoopte dat ik verkeerd was in China, maar ik denk dat jullie meer hebben gezien dan ik. Mijn spiegels zijn immers veel kleiner”, klaagt Vettel op een ludieke manier. “Ik kon niks doen.”

“Ik maakte een goede start en deed een poging om Daniel in te halen in bocht twee. Dan werd ik flink geraakt, wat een grote impact had. Ik raakte ook Daniel. In bocht drie werd ik vervolgens opnieuw aangereden, wat erover ging.”

Vettel verklaart dat hij, na de eerste botsing in bocht twee, het rustiger aan deed om te controleren als hij wel verder kon met racen. “Ik keek naar de achterkant van mijn wagen. Ik zag geen al te grote schade en ik was niet zeker als ik een lekke band had. Ik wou ook de aanval inzetten op Lewis (Hamilton), want ik kwam toch beter uit bocht twee. Zoals je weet gaat de derde bocht naar links, maar ik zat wat te veel aan de rechterkant, waardoor ik van het gas moest.”

De Duitser heeft in ieder geval geen felle kritiek op de daden van Kvyat. “Ik denk dat hij twee weken geleden al een fout maakte. Ik denk ook dat hij vandaag een fout maakte, dat mag duidelijk zijn. Maar het helpt me niet verder, want ik lag er na één ronde al uit.”

“Er was niet veel dat ik kon doen. Dit is racen. Mensen maken fouten, zo’n dingen gebeuren. Ik heb ook al fouten gemaakt en ik zal er in de toekomst ook nog maken. Het is enkel frustrerend omdat de race 53 ronden is, en niet drie bochten lang.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België