Vettel crasht tijdens regenbandentest Pirelli

09 februari 2017 — De eerste test in 2017 is voor Sebastian Vettel in mineur geëindigd. Vettel crashte vandaag immers tijdens een regenbandentest voor Pirelli.


Het was de bedoeling dat Sebastian Vettel vandaag in een aangepaste F1-bolide de nieuwe regenbanden van Pirelli zou testen. Al vroeg in de namiddag verloor Vettel echter de controle over zijn aangepaste F1-bolide uit 2015. Op het kunstmatig nat gemaakte circuit schoof Vettel van de baan en belandde hij met zijn Ferrari in de vangrails.

De wagen raakte ernstig beschadigd en de testdag kwam vandaag dan ook vervroegd tot een einde. Normaal is het de bedoeling van reserverijder Antonio Giovinazzi morgen de testwerkzaamheden verder zet. Vettel zelf geraakte zonder grote kleerscheuren uit de wagen, al had hij wel last van enkele kneuzingen.

De extra bandentest was er op vraag van Pirelli gekomen zodat het haar bredere regenbanden beter kan voorbereiden op de staande (her)starts tijdens regenraces.  Het voorbije jaar kreeg de Italiaanse bandenleverancier heel wat kritiek op haar regenbanden. De nieuwe crash van Vettel vandaag zal het vertrouwen in de regenbanden van Pirelli ongetwijfeld niet vergroot hebben.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België