Vettel: “De laatste stap richting de top is de moeilijkste”

19 december 2017 — Sebastian Vettel hoopt dat hij in 2018 samen met Ferrari de laatste stap vooruit en richting de absolute top kan zetten. De wereldtitel is daarbij uiteraard het uiteindelijke doel.


Na een teleurstellend seizoen 2016 slaagden Vettel en Ferrari er tijdens de winter in om bijzonder goed werk te verrichten en de kloof met Mercedes grotendeels te dichten. Vettel won het voorbije seizoen vijf races, een groot verschil met het seizoen daarvoor, waarin Ferrari geen enkele keer wist te zegevieren.

Voor het grootste deel van de eerste seizoenshelft stond Vettel aan de leiding van het kampioenschap, met op een bepaald moment zelfs 25 punten voorsprong op Hamilton. Tijdens de tweede seizoenshelft moesten Vettel en Ferrari echter het onderspit delven, dit door enkele incidenten en technische problemen.

Tijdens de komende winterperiode willen Vettel en Ferrari echter opnieuw een stap vooruit zetten, dit in de hoop om in 2018 eindelijk nog eens wereldkampioen te worden.

“Het is altijd hetzelfde, de regels blijven ook grotendeels hetzelfde,” blikt Vettel vooruit naar de kansen van Ferrari in 2018. “Ik denk dat we een goede en gezonde basis hebben om aan het begin van het jaar op verder te bouwen. Ik hoop dan ook dat dit verder zal blijven duren.”

“We moeten er nu voor zorgen dat we die laatste stap vooruit kunnen zetten en die laatste stap is altijd de moeilijkste.”

“Er is de voorbije maanden echter al heel wat werk verricht om de wagen sneller te maken, om de motor krachtiger te maken en we zullen zien waar we ons bevinden.”

Lewis Hamilton van een vijfde wereldtitel houden en zelf voor een vijfde keer wereldkampioen worden is daarbij het doel. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton hebben momenteel immers allebei vier wereldtitels in de Formule 1.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België