Vettel: “De strijd om de pole wordt met drie teams zeer close”

21 juli 2018 — Sebastian Vettel verwacht vandaag een zeer intense strijd om de polepositie. De Duitser meent dat Red Bull op het vlak van één snelle ronde een klein voordeel heeft, al kan dat vandaag uiteraard nog veranderen.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Onze wagen deed het goed en het was een redelijk normale vrijdag,” blikt Vettel terug op de eerste dag van het raceweekend in Hockenheim. “Nu moeten we zien uit te zoeken waar we ons bevinden in verhouding tot de anderen.”

Puur op basis van de rondetijden van de tweede oefensessie bevond Vettel zich op iets meer dan twee tienden van Max Verstappen en moest hij ook beide Mercedes-rijders voor zich dulden. Grote vraag is echter wat het zal geven tijdens de kwalificatie en de race.

Volgens Vettel maakt Red Bull vandaag zeker en vast kans op de polepositie. Uiteraard doet ook Mercedes daarvoor mee. Vettel verwacht dan ook dat het gevecht om de pole zeer close zal zijn.

“Ik heb nog niet veel van de lange runs van Red Bull gezien maar wat één snelle ronde betreft doen ze zeker en vast mee. Het ziet er zeer close uit, zeker wat één snelle ronde betreft.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België