Vettel: “Derde plaats voelt als een overwinning”

15 maart 2015 — Sebastian Vettel heeft het hoogst haalbare bereikt in zijn eerste race voor Ferrari. De viervoudige wereldkampioen werd derde achter het Mercedes-duo dat weer even onklopbaar lijkt als vorig jaar.


Vettel vertrok als vierde en bleef ook lang vastzitten achter de derde, Felipe Massa. Door eerder de pits op te zoeken geraakte Vettel toch voorbij de Williams en zo eindigde hij op de laagste trede van het podium.

“Het was een geweldige race voor ons.” vertelde Vettel. “Het is natuurlijk geen overwinning, maar zo voelt het wel. Het is, na het afschuwelijk seizoen van vorig jaar, een hele opluchting om te weten dat de wagen goed werkt. De mensen in Maranello hebben goed werk geleverd, zowel qua motor als qua chassis. Ik ben al lang in het geheim een fan van Ferrari, maar sinds de dag dat ik er binnen stapte is er iets magisch met die plek.”

De Duitser heeft ook duidelijk genoten van zijn eerste race voor de Scuderia.

“Het is geweldig om tijdens de formatieronde al die Ferrari-vlaggen te zien. Die zullen er vroeger ook wel geweest zijn maar daar lette ik toen niet zo op. De steun was ook overweldigend dit weekend. Het is een echte eer om in die rode bolide te mogen plaatsnemen. Wanneer je echter in de wagen zelf zit, valt de kleur niet op. Toen ik finishte voelde dat goed en als een beloning voor het team.”

Bij de start had het echter wel anders kunnen lopen, want in de eerste bocht reed Vettel wel heel dicht langs zijn nieuwe teamgenoot Kimi Raikkonen.

“Hij had zeker een betere start dan ik. Ik heb wel iets gewonnen in het aanremmen en zo zaten we naast elkaar. Ik merkte onmiddellijk dat ik de bocht niet zo kort kon nemen als ik wou en dat heeft hem misschien wel een paar posities gekost. Ik heb wel begrepen dat we geen contact hebben gemaakt.”

Of hoe net dat misschien wel het verschil betekent heeft tussen een podiumplaats en een crash ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België