Vettel: “Dit komt hard aan, maar mijn felicitaties aan Hamilton”

30 oktober 2017 — Sebastian Vettel is teleurgesteld dat hij nu definitief uit de titelstrijd ligt. De Duitser feliciteerde echter ook meteen Hamilton met het behalen van de titel.


Voorafgaand aan de GP van Mexico waren de kansen al bijzonder klein voor Vettel en vervolgens liep het ook nog fout bij de start. Verstappen passeerde Vettel, die zijn voorvleugel beschadigd zag. Vervolgens reed Vettel ook nog eens tegen Hamilton, waardoor de twee titelkandidaten terugvielen naar helemaal achteraan de grid.

Van daaruit slaagde Vettel er nog wel in om een indrukwekkende inhaalrace te rijden en vierde te eindigen. Dat was echter niet voldoende om de titelstrijd nog te verlengen tot in Brazilië.

“Lewis heeft het heel het jaar supergoed gedaan en hij verdient de titel, mijn felicitaties dan ook aan hem,” zei Vettel na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het draait niet rondom iemand anders vandaag, het is zijn dag.”

“Ik vrees hem niet. Ik hou ervan om tegen hem te racen. Ik had dit jaar echter graag wat meer gehad. Over het algemeen waren Hamilton en Mercedes echter beter.”

Vettel werd vervolgens gevraagd of hij iets anders had kunnen doen dit seizoen.

“Wat maakt het uit momenteel?” haalde Vettel zijn schouders op.

Even later gaf Vettel ook nog een interview aan de NBC. Daarin gaf hij toe dat het besef dat hij uit de titelstrijd ligt hard aankomt.

“Ik ben down momenteel, overduidelijk,” vertelde hij. “Het komt hard aan, je beseft dat je je nu niet meer in de titelstrijd bevindt. Dat vat alles samen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België