Vettel dolblij met overwinning: “Ik was aan het bidden voor een safety car”

25 maart 2018 — Sebastian Vettel won de eerste race van het nieuwe F1-seizoen en dat had de Duitser voor een groot deel te danken aan de safety car, dat beseft hij ook zelf.

“We hadden wat geluk vandaag,” zei Vettel na afloop van de race. “Lewis reed gisteren een schitterend rondje en hij verdiende de polepositie. Hij controleerde de race in het begin en vervolgens kenden wij wat geluk en grepen onze kans met beide handen.”

Het is de traditie om in Maranello, de thuisbasis van Ferrari, na iedere overwinning een vlag te plaatsen en blijkbaar had Vettel al een voorgevoel.

“We plaatsen na iedere overwinning een vlag in Maranello en ik heb hen deze ochtend gevraagd om dit te doen. We bevinden ons met de wagen nog niet waar we ons willen bevinden en wanneer ik nog geen goed gevoel heb, dan weten we allemaal dat het tricky is. Het was echter een goede start en een mooie overwinning. Het geeft ons extra motivatie voor de komende weken.”

De safety car speelde een belangrijke rol in de overwinning van Vettel en de Duitser geeft ook toe dat hij, na de pitstops van Hamilton en Raikkonen aan het hopen was op een safety car.

“Ik was aan het bidden voor een safety car en er was plots een wagen die stil stond in de vierde bocht. Ik dacht bij mezelf ‘Nee, niet daar’, en vervolgens stopte er een andere wagen bij het uitkomen van de tweede bocht. Toen ik dat zag kreeg ik een adrenalineboost.”

“Ik moest echter nog in de pits komen en alles was echt op de limiet. Iedereen vertelde me immers dat het erg close met Lewis zou worden. We kwamen buiten en bevonden ons voor Lewis. Ik wist dat het vervolgens moeilijk zou worden om mij in te halen,” besloot Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België