Sebastian Vettel dolblij met polepositie: “Het was intens”

07 april 2018 — Sebastian Vettel had na afloop van de kwalificatie een brede glimlach op zijn gezicht. Niet te verwonderen want de Duitser had net de polepositie veroverd tijdens wat hij een "intense kwalificatie" noemde.

“Het was redelijk intens,” zei Vettel meteen na afloop van de kwalificatie. “Ik was erg blij met mijn eerste run in Q3 maar ik gooide alles weg in de laatste bocht.”

Het was inderdaad een fout in de laatste bocht die ervoor zorgde dat niet hij maar wel teamgenoot Kimi Raikkonen met de voorlopige besttijd achter zijn naam stond. Tijdens zijn tweede run slaagde Vettel er echter nog in om de absolute besttijd te laten noteren en de polepositie te veroveren.

“Ik ben erg blij dat mijn tweede run in Q3 goed verliep. Ik wist dat ik in de laatste bocht van die laatste kerbstone moest wegblijven. Vervolgens probeer je uiteraard te zien wat de anderen doen. De wagen was heel het weekend erg sterk en ik kijk dan ook uit naar morgen.”

Vandaag worden er echter nog geen punten uitgedeeld, dat beseft ook Vettel.

“Het voelt goed momenteel maar morgen is een ander verhaal. Het is een zeer lange race. We hebben al gezien dat het erg moeilijk is om de banden goed te houden.”

“Ik was snel, dat helpt meestal maar laat ons zien wat er gebeurt wanneer de lichten uitgaan,” besloot Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België