logo
 

Vettel: “Een goede race maar niet het resultaat dat we wensten”

30 september 2018 — Sebastian Vettel reed zeker geen slechte race. De Duitser startte goed, ging bij zijn pitstop even voorbij Hamilton, maar kon uiteindelijk nooit echt strijden om de overwinning.

“We hebben hen verrast met een zeer goede outlap,” aldus Vettel. “We zijn erin geslaagd om Lewis te verrassen maar Valtteri hield vervolgens in en we ondervonden problemen in de laatste sector, waardoor Lewis erg close was.”

“Hij probeerde me in te halen richting de tweede bocht maar ik slaagde erin om die aanval te counteren, vervolgens zag ik hem niet in bocht nummer 3. Ik wist niet echt waar hij was.”

“Ik zag dat hij ergens langs de buitenkant zat maar vervolgens vind ik ook dat je fair moet zijn en ruimte moet geven, ook al wou ik het niet zodat het hard maar fair was.”

Tijdens het restant van de race slaagde Vettel erin om de aansluiting met beide Mercedes-wagens te behouden, al slaagde hij er niet in om echt tot een aanval over te gaan.

“We waren beter met de banden maar niet beter wat de snelheid betreft,” aldus Vettel. “Ik probeerde tegen het einde Valtteri onder druk te zetten. Ik kon echter niet dicht genoeg komen. Het was echter een goede race. Ik denk dat we ons vandaag dichter bij Mercedes bevonden maar dit was niet het resultaat dat we wensten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België