“Vettel en Ferrari moeten het beter doen, Leclerc kan een gevaar worden”

04 februari 2019 — Nico Rosberg meent dat Sebastian Vettel en Ferrari het dit jaar een stuk beter moeten doen. Tegelijkertijd meent hij dat Charles Leclerc bij Ferrari een onzeker factor is: ofwel zorgt hij voor iets zeer positief, ofwel kan de komst van de Monegask voor nieuwe problemen binnen Ferrari zorgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Vettel moet zich zien te verbeteren en ook Ferrari moet zich als team verbeteren,” vertelde Nico Rosberg tegenover ‘Sky Sports’. “Ze maakten vorig jaar gewoonweg te veel fouten want ze hadden kunnen winnen.”

Volgens Rosberg doet Ferrari al het mogelijke om van 2019 een succesvol jaar te maken, het deed daarvoor zelfs een wissel aan de top van haar F1-team.

“Ze hebben enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Ze hebben Arrivabene vervangen door Binotto, ze hebben dus een wijziging doorgevoerd op de hoogst mogelijke positie.”

Daarnaast zal Charles Leclerc volgens Rosberg voor heel wat spektakel zorgen. Rosberg meent dat de komst van Leclerc binnen Ferrari zowel positief als negatief kan uitdraaien. Indien er geen duidelijke nummer 1-status is binnen het team kan dit immers voor heel wat spanningen zorgen en ten koste gaan van de titelstrijd.

“Ook de komst van Charles Leclerc kan voor een zeer, zeer positieve dynamiek zorgen, maar het kan ook negatief zijn en als een boemerang in het gezicht zijn.”

“Het zal geweldig om te zien zijn. Ze moeten gewoonweg een stap vooruit zetten, dat kunnen ze. Het gaat opnieuw geweldig om te zien zijn,” besloot de wereldkampioen van 2016.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België