“Vettel en Ferrari zijn favoriet, medelijden met Alonso”

17 maart 2017 — Volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo zijn Sebastian Vettel en Ferrari de grote favorieten tijdens het begin van het seizoen.


Tijdens de twee wintertests ondervond Red Bull wat problemen, onder meer door een probleem met het ERS van de Renault-motor. Desondanks lijkt de snelheid bij Red Bull redelijk goed te zitten.

Daniel Ricciardo verwacht echter dat Red Bull tijdens het begin van het seizoen tegen een achterstand zal aankijken, vooral ten aanzien van Ferrari, dat volgens Ricciardo overduidelijk favoriet is.

Ik weet dat wanneer Vettel over een goede wagen beschikt, dat hij dan de beste is. Ik beschouw hem als favoriet want momenteel lijkt hij wel te vliegen,” blikt Ricciardo vooruit naar de start van het nieuwe seizoen. “Ik denk dat we met de RB13 ongeveer tot de besten behoren maar net niet helemaal vooraan.”

Ricciardo heeft ook medelijden met Fernando Alonso. De Spanjaard wordt als een van de beste F1-piloten op de grid beschouwd maar het ziet er opnieuw naar uit dat hij komend seizoen zijn talent niet zal kunnen tonen.

“Arme, arme Alonso,” aldus Ricciardo. “Ik hou van hem als mens en ik schat hem als rijder bijzonder hoog in. Ik zou hem dan ook graag opnieuw aan de top zien maar McLaren heeft het bijzonder moeilijk om opnieuw aan de top te geraken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België