logo
 

Vettel en Ricciardo: “We gaan hard maar fair tegen elkaar racen”

07 mei 2014 — Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo zijn aan elkaar gewaagd, misschien wel tegen de verwachtingen van heel wat mensen in, maar het staat nu ook daadwerkelijk vast: beide rijders gaan hard maar fair tegen elkaar racen.

image
Sebastian Vettel heeft meer wk-punten dan zijn Australische teamgenoot, maar dat heeft de Duitser vooral te danken aan de diskwalificatie van Ricciardo na afloop van de GP van Australië. Ook kreeg Vettel al een aantal keren te horen dat hij Ricciardo moest voorbij laten omdat de Australiër sneller was, iets wat Vettel overduidelijk niet zinde. Red Bull startte zelfs een onderzoek naar Vettel zijn chassis om te achterhalen of daar problemen mee waren.

Het is nu maar de vraag hoe het nu verder moet bij Red Bull aangezien de renstal op achtervolgen is aangewezen en ieder wk-punt uiteraard kan gebruiken. Beide rijders hebben nu samen gezeten en afgesproken dat ze hard maar fair tegen elkaar zullen racen. Bedoeling daarbij is om niemand te bevoordelen zodat ze allebei vrij hun kans kunnen gaan, maar dat er tegelijkertijd door eventuele incidenten geen kostbare punten verloren zouden gaan.

“We weten het van onszelf en hebben het ook elkaar nog eens gezegd dat we hard willen strijden,” aldus Ricciardo tegenover de ‘West Australian’. “Ik wil tegen de beste Sebastian racen en hij tegen de beste Daniel Ricicardo. Op het einde van de dag respecteren we allebei wat de andere rijder gepresteerd heeft.”

“Diep vanbinnen wil niemand van ons graag verliezen. Indien Sebastian dit jaar beter presteert dan zal ik het niet leuk vinden, maar ik zal hem wel respecteren en hem er de nodige credits voor geven. Dat werkt in twee richtingen. We weten wat een fair gevecht is en houden ervan,” besluit de Australische teamgenoot van de regerend wereldkampioen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoSebastian VettelRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië