logo
 

Vettel: “Er is bij Ferrari geen sprake van teamorders”

01 september 2017 — Sebastian Vettel zegt verrast te zijn over het feit dat algemeen aangenomen wordt dat de Duitser de nummer 1 is van Ferrari en Kimi Raikkonen een meer dienende rol vervult.


Tot dusver wordt Kimi Raikkonen overklast door Vettel, maar we kunnen er niet omheen dat de Duitser al meer dan één keer bevoordeeld werd door de strategische keuzes van Ferrari. We denken daarbij vooral aan de Grote Prijzen van Monaco en Hongarije.

Toch wil Vettel benadrukken dat de twee rijders voluit tegen elkaar mogen racen van de Scuderia.

“Ik ben eerlijk gezegd een beetje verrast door wat er gezegd wordt,” vertelde Vettel gisteren tijdens de persconferentie. “Ik denk dat Kimi en ik vinden dat we al een heel seizoen tegen elkaar aan het racen zijn. Kimi en ik vinden dat, ik kan niet voor andere mensen spreken.”

“Ik heb gelezen en gehoord dat Kimi mij zou beschermd hebben tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Als je het aan hem zou vragen denk ik dat hij daar ook duidelijk zal over zijn, ik denk niet dat hij opzettelijk iets heeft laten liggen in Boedapest. Moest hij een kans gekregen hebben om me te passeren zou hij die wel gegrepen hebben,” aldus Vettel.

“We racen allebei voor een team en we proberen allebei ons best te doen,” gaat Vettel verder. “Soms gebeurt het dat je elkaar op de baan tegenkomt omdat je voor de zelfde plaats aan het vechten bent. Dan ben je voor jezelf aan het vechten maar het is niet onbelangrijk van in het achterhoofd te houden dat je ook voor het team aan vechten bent.”

“Ik weet niet hoe ze het bij andere teams aanpakken, maar wij racen tegen elkaar en zien wel wat er gebeurt,” besluit de viervoudige wereldkampioen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België