logo
 

Vettel: “Er is nog meer op komst van Ferrari”

11 juni 2016 — Sebastian Vettel was na de eerste twee oefensessies op het Circuit Gilles Villeneuve best tevreden.


De Duitser reed in zijn Ferrari tijdens de tweede oefensessie de tweede tijd, daarmee was hij iets meer dan twee tienden trager dan Hamilton, maar wel sneller dan Rosberg.

Wanneer Vettel wordt gevraagd of hij hoopt om ook tijdens de kwalificatie beide Mercedes-piloten te ‘splitten’ antwoordt hij als volgt: “Idealiter zou ik hen niet willen ‘splitten’. Ik wil voor hen op de grid staan! Ik denk echter dat ze snel zullen zijn, wat geen verrassing is. Het is een circuit dat goed bij hen past en ze waren hier de voorbije jaren telkens erg competitief. Uiteindelijk moeten we ons best doen en zien waar ons dat brengt. Hoe dichter we ons echter bij hen bevinden des te beter.”

De turbo-upgrade van Ferrari lijkt naar behoren te functioneren en voor de nodige vooruitgang te zorgen. Volgens Vettel zelf is er wat Ferrari betreft nog meer op komst.

“Er zijn nog enkele dingen die we kunnen verbeteren en waaraan we moeten werken. Over het algemeen lijkt de wagen goed te werken. Er is niet mis mee en de onderdelen die we naar hier meegebracht hebben bezorgen ons wat we ervan verwacht hadden. Dat is goed nieuws,” besluit Vettel.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië