Vettel: “F1-bolide Ferrari is als een ‘Rubik’s Cube’ ”

29 april 2019 — In een seizoen dat het hunne leek te gaan worden zien we dat Ferrari na vier GP’s achter de feiten aanholt en dat concurrent Mercedes het maximale eruit haalt. Sebastian Vettel laat zich echter niet gek maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

#Seb5 ߒ¬ “Our car is like a Rubik’s cube where you have to have everything in the right order. Just a bit bigger.” #AzerbaijanGP ߇ư߇¿ #essereFerrari ߔ´ #SF90

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari heeft zijn start in 2019 helemaal gemist, ook uit Baku is het Mercedes dat de zegekrans mag meenemen richting Stuttgart met een vierde een-twee van het seizoen. Sebastian Vettel telt al vijfendertig punten achterstand op WK-leider Valtteri Bottas en vierendertig op Lewis Hamilton maar de viervoudige wereldkampioen heeft de hoop nog niet opgegeven.

“De auto was niet slecht in Baku,” aldus Vettel. “Het moeilijkste was om de banden aan de praat te krijgen. In het begin had ik helemaal geen kans om het tempo te volgen maar later op de medium compound liep het beter.”

“Als ik de vorige raceweekends vergelijk merk ik dat Mercedes een ander programma afwerkt dan wij tijdens de oefensessies. Ze kunnen beter naar de kwalificaties toewerken. Tijdens de race zijn we vier keer naast de prijzen gevallen maar elke race is belangrijk om de auto beter te begrijpen.”

“De fans denken zeker en vast: ‘Er werken zoveel mensen bij Ferrari, er moet toch een man weten wat er moet gedaan worden.’ Maar het verandert werkelijk van ronde tot ronde en we weten op dit moment zelf niet hoe het komt dat het tijdens de ene fase beter loopt en tijdens de andere wat moeilijker.”

“Als je twee seconden per ronde trager bent heeft het niets meer te maken met de kwaliteiten van de auto maar alles met de banden. Als je problemen hebt gaat ook het vertrouwen in de auto weg, in het eerste deel van de race heb ik ook veel foutjes gemaakt. Al bij al is de derde plaats oké. Als alles klopte met de banden waren we niet veel trager dan Mercedes maar ook weer niet snel genoeg om aan te vallen.”

“Ik ben niet gefrustreerd maar het is duidelijk dat het de laatste vier jaar niet echt goed loopt wanneer Mercedes altijd zo snel is. We moeten respect hebben voor hun prestaties, ze doen het erg goed, zelfs al wordt het na al die jaren wel wat saai.”

“Het is aan ons om meer uit de wagen te halen. De wagen is als het ware een ‘Rubik’s Cube,’ zo’n toverkubus. Als we alle vlakken op de juiste plaats kunnen krijgen dan hebben we het voor mekaar.”

“We kunnen beter en ik geloof er ook rotsvast in dat we er zullen in slagen, ik geloof in Ferrari. Ik geloof dat we echt een goede wagen hebben, we moeten er gewoon alles uit proberen te halen, dat zal het keerpunt zijn,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België