Vettel: “Fenomenaal tempo”

21 april 2013 — Sebastian Vettel was uitzinnig na de race op het circuit van Sakhir, die de Duitser zelf als zorgeloos bestempelde. Vettel won met een voorsprong van negen seconden op Kimi Raikkonen. image

Het zag er bij de start even naar uit dat het een moeilijke race zou worden voor Vettel. De Duitser verloor meteen de tweede plaats aan Fernando Alonso, maar herpakte zich snel, en stond enkele ronden later aan de leiding. Vettel gaf die leiding niet meer af, en won meer dan overtuigend. De WK-leider gaf aan dat de overwinning toch min of meer als een verrassing kwam.

“Ik wil vooral het team enorm bedanken. Het was een vlotte, zorgeloze race van start tot finish waarin het vooral belangrijk was om zo snel mogelijk de leiding te nemen en daarna goed op de banden te letten.” vertelt Vettel.

“De race pace was ongelooflijk. De wagen toonde zich zeer snel, en werd alleen maar beter naar het einde van de race toe. Het was een mooie wedstrijd waarin ik kon pushen tot en met de laatste ronde en tegelijkertijd goed met de banden om te springen. Ik ben dus over het algemeen zeer tevreden.”

Vettel startte op de vuile kant van de baan, en verloor bijgevolg meteen de tweede plaats aan Fernando Alonso. Vervolgens kwam een zeer mooi gevecht tot stand tussen Nico Rosberg, Vettel en Alonso. Dat gevecht duurde rondenlang, maar uiteindelijk trok de regerende wereldkampioen aan het langste eind.

“Het zat al meteen zeer dicht op elkaar bij de start. Fernando zat aan de buitenkant, en ik moest hem laten gaan. Ik wilde een aanval plaatsen op Nico Rosberg bij het volgende rechte stuk, maar Alonso zette zich ertussen. Daarna kon ik hem wel terugpakken, en dat was nodig. Ik had nog wat KERS over, en kon hem na bocht vijf achter mij laten. Om Nico te passeren moest ik toch even denken, want hij was zeer snel op de rechte stukken. De tegenwind speelde wel wat in het voordeel van achterliggers, maar toch was het niet zo gemakkelijk als ik aanvankelijk gedacht had. Vanaf het moment dat we vrije baan hadden konden we de ware snelheid van de wagen tonen.”

Vettel heeft na zijn overwinning in Bahrein een voorsprong van tien punten op dichtste achtervolger Kimi Raikkonen. De Fin eindigde vandaag als tweede.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België