Vettel: “Ferrari-baas moet ons niet vertellen dat we moeten winnen”

28 januari 2016 — Volgens Sebastian Vettel heeft Ferrari het potentieel om eventueel te strijden voor de titel. De Duitser wil echter nog niet voorspellen of Ferrari ook meteen zal kunnen winnen tijdens de openingsrace van het seizoen.


Ferrari-president Sergio Marchionne liet eerder al verstaan dat hij wil dat Ferrari tijdens de eerste race van het seizoen het ‘te kloppen team’ is. Vettel zelf vindt echter niet dat er meteen grootse voorspellingen moeten gedaan worden.

“Onze president moet ons niet vertellen dat we in Australië moeten winnen, dat is iets dat we reeds weten,” aldus Sebastian Vettel tegenover ‘Gazzetta dello Sport’. “We willen dat allemaal en we weten dat de kloof met Mercedes vorig jaar groot was alvorens we ze konden dichten. We moeten afwachten hoe het zit tijdens het testen maar we mogen momenteel geen voorspellingen doen.”

“De ontwikkeling van de nieuwe wagen gaat verder en we zullen zeker en vast proberen om in Melbourne te winnen, of toch op zijn minst om zo veel mogelijk punten te behalen. Er zijn 21 races. Indien iemand me zou vragen of ik meteen de eerste race zou willen winnen of de titel, dan vind ik dat echt geen correcte vergelijking.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België