logo
 

“Ferrari had geen dominante wagen, het is fout om dat te zeggen”

04 november 2018 — Volgens Sebastian Vettel is de perceptie van de mensen fout dat Ferrari dit seizoen over een dominante wagen beschikte.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Het is volledig juist om te zeggen dat we een zeer sterke wagen hebben,” aldus Sebastian Vettel tijdens een interview met het magazine ‘Autosport’. “Ik denk echter dat de perceptie van de mensen dat we over een dominante wagen beschikten niet juist is. Als je naar de resultaten kijkt dan zie ik dat niet.”

Vettel meent dan ook dat er dit seizoen ten aanzien van Ferrari en haar wagen een compleet foute perceptie is ontstaan. Daar waar Mercedes volgens Vettel wel enkele races domineerde was dat bij Ferrari hoegenaamd niet het geval.

“We hadden veel races waar het zeer close was en waar we tijdens de race over een zeer goede snelheid beschikten. Ik denk echter niet dat er een race was waarin we domineerden.”

“Aan de andere kant was er Mercedes. Als je naar de races kijkt in Spanje, Frankrijk en Rusland, ik denk niet dat wij races zoals die hadden.”

De Duitser erkent echter wel dat Ferrari dit seizoen over een zeer goede wagen beschikte, al kwam die volgens hem net te kort om wereldkampioen te worden.

“Versta me niet verkeerd. Ik ga hier niet zitten zeggen dat we een slechte wagen hadden. Helemaal niet, ik besef dat we een sterke wagen hebben. Maar in tegenstelling tot de perceptie van de mensen denk ik niet dat het een dominante wagen was.”

“Meestal waren we niet snel genoeg en aan het einde van de dag moet je snelheid hebben om voor het kampioenschap te kunnen strijden,” besloot Vettel.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België