Vettel: “Ferrari heeft dit jaar iedereen verrast en hun ongelijk bewezen”

27 oktober 2017 — Met nog drie races te gaan is de wereldtitel verder weg dan ooit voor Vettel. De Duitser heeft met nog drie races te gaan een achterstand van 66 punten op Lewis Hamilton. De Brit is dus zo goed als zeker van zijn vierde wereldtitel, al vindt Vettel wel dat Ferrari dit seizoen iedereen verbaasd heeft.


“We hebben overduidelijk niet zoveel in onze handen als dat we graag hadden maar over het algemeen is het denk ik een zeer goed jaar,” aldus Vettel. “Eerst en vooral had niemand verwacht dat we zo sterk zouden starten. Niemand had verwacht dat we halverwege het seizoen zo sterk zouden zijn. Aan het einde van het seizoen denk ik dat er veel positieve zaken zijn om op terug te blikken.”

Volgens Vettel hebben enkele mindere races dit seizoen het verschil gemaakt.

“Het is gewoon jammer dat er enkele races waren waarbij we niet in staat waren om de strijd aan te gaan, we maakten geen kans om te strijden. Ik zou maar al te graag zelfs op drie wielen rijden indien we tijdens een race een kans maakten om te strijden. Ze namen overduidelijk afstand van ons en wij zaten gewoon langs de zijlijn toe te kijken. Dat was bitter, maar uiteindelijk maakte dat een groot verschil.”

Ondanks zijn grote achterstand wil Vettel de handdoek pas werpen wanneer het mathematisch niet meer mogelijk is om kampioen te worden. Vettel gaat dan ook resoluut voor drie overwinningen tijdens de resterende drie races die dit seizoen nog telt.

“We bevinden ons echter waar we ons momenteel bevinden en dat gezegd zijnde maken we nog een kans. We willen de laatste drie races winnen en ik denk dat ik dat kan. Dat is ons doel en we zullen zien wat er gebeurt.”

Ferrari heeft volgens Vettel dan ook alles en iedereen verrast en velen zelfs hun ongelijk bewezen.

“Over het algemeen denk ik dat ons team schitterend werk heeft verricht om te geraken waar we nu staan, iets dat niemand had verwacht. We hebben waarschijnlijk iedereen hun ongelijk bewezen.”

“Er werd tijdens de winter over enorm veel gesproken. Ik herinner me nog dat Mercedes de favoriet was, er werd ook veel gesproken over Red Bull, zelfs over anderen maar niet zoveel over Ferrari. Het was goed om zo sterk aan het seizoen te beginnen,” besluit Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België